2022. június 11. napján gyermeknapi rendezvényt tartottunk a bölcsődénkbe járó gyermekeknek és családtagjainak. Többféle programmal készültünk a családok számára, így egy élményekben gazdag délelőttöt tölthettek el az Apró-talpak Bölcsődében. A családi délelőtt iránt nagy volt az érdeklődés, sokan eljöttek. Néhány volt bölcsődésünkkel is találkozhattunk, aminek nagyon örültünk. Jó volt beszélgetni velük, és újra látni őket.

A programok egy részén ingyen vehettek részt a gyerekek, egy része pedig fizetős volt, melyet 300,- Ft értékű jegy vásárlása ellenében vehettek igénybe. A gyermeknapi programunk során befolyt összeg „A Bölcsődés gyermekekért alapítvány” számlájára került, melyet a későbbiek során játékkészletünk bővítésére fordítunk.

Volt lovaglás, ugrálóvár, lufihajtogatás, arcfestés, csillámtetkó készítése, rendőrmotor és rendőrautó bemutató, zsákbamacska és kézművesfoglalkozás. Ez utóbbin belül is többféle tevékenység közül választhattak a gyermekek az érdeklődésüknek megfelelően. Készültünk tésztafűzéssel, színezéssel, kivágott papírformák és termények ragasztásával, gyurmázással is. A legnagyobb sikert azonban a gipszformafestés aratta, ebben a tevékenységben vettek részt a legtöbben. Az elkészült alkotásokat örömmel vitték haza a gyermekek. Lufihajtogatás során is sokféle forma közül választhattak. A fiúknál a kard, a lányoknál a virág volt a sláger, de sok más formával is készültek kisgyermeknevelőink. Lehetett választani katicát, kutyát, cicát, nyuszit, zsiráfot, teknősbékát és flamingót is. Aki megéhezett, vagy megszomjazott, az a büfében talált magának kedvére valót. Volt ott szendvics, pogácsa, palacsinta, ásványvíz, üdítő, mi szem-szájnak ingere, a felnőtteknek még kávé is. Az udvar egyik sarkában kürtőskalácsot is tudtak vásárolni, mely finom illatával az utcáról is becsalogatta a vásárlókat.

Sok boldog gyermekarcot láttunk a délelőtt folyamán. Hétfőn, mikor újra jöttek a gyermekek a bölcsődébe, sokan mesélték nekünk, hogy mit csináltak, mit láttak a gyermeknapon, vagy azt, hogy mi volt a zsákbamacskában. Akinek volt csillámtetkója, s még nem kopott le, büszkén mutatta nekünk, hogy milyen szépet választott.

Köszönjük a családoknak a gyermeknapi programunkon való részvételt, valamint, hogy zsákbamacska tárgyakkal hozzájárultak a rendezvényünk sikeres lebonyolításához!

Apró-talpak Bölcsőde kollektívája