A gyermeknapi rendezvény két év kényszerszünet után, 2022. június 11. napján került ismét megrendezésre. A Katica Bölcsőde sok színes, kifejezetten a bölcsődés korosztály számára rendezett helyszínnel várta az érkező gyermekeket és családjukat, ahol a bölcsődei dolgozók fogadták a családokat. A programok között szerepelt meghívott fellépőként a Kankalin Néptáncegyüttes Kis Cinkék Csoportja. A táncos csoportban sok jelenlegi és volt bölcsődés gyermek mutatta meg „tánctudását”. A helyszínek programjai között szerepelt ugrálóvár, mely előtt mindig sokan várakoztak, hogy sorra kerülhessenek. A Csiga-biga Csoportnál horgászhattak a gyerekek. A kifogott halak száma alapján cukorkát és kisebb ajándéktárgyat választhattak a kis horgászok. Itt kapott helyett a csillámtetoválás, amely nagy népszerűségnek örvendett.

A Pillangó Csoportnál a lufi hajtogatás és a kézműves foglalkozás kedvelőit várták a kollégák. A gyermekek szüleikkel együtt kézműveskedhettek. A Napocska Csoport udvarán hajfonással kedveskedtek a dajkák kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A teraszon volt a tánctér a néptáncos csoport fellépéséhez, valamint az egész nap jó hangulatot biztosító lemezlovas is. A Méhecske Csoport teraszán arcfestés és zsákbamacska kapott helyet. Sok gyermek kért tavasztündér, királylány, cica, pókember arcfestést. A bölcsőde előtti nagy füves területen sétalovaglásra és rendőrségi járművek megtekintésére, kipróbálására is lehetőség nyílt.

S ha a programok közben enni-inni támadt kedve a vendégeknek, a Micimackó Csoportnál felállított büfében leülhettek a gyerekekkel. Szendvicset, ásványvizet, palacsintát, üdítőt lehetett vásárolni. A programok egy részét jelképes összegért vehették igénybe az idelátogatók, de támogató jegy vásárlásával is tudták támogatni a szülők a bölcsődék alapítványát. Nagy örömünkre sok család fordult meg a rendezvényen. A bölcsőde naplójába leírhatták érzéseiket, tapasztalataikat a vendégek. A nap végén boldogan olvastuk a sok pozitív gondolatot, melyben összefoglalták a szülők, hogy mennyire örültek ennek a közös családi napnak, amely kifejezetten a bölcsődés korosztályt célozta meg.

Az eddigi tapasztalatok alapján igyekeztünk változatos programokkal meglepni az érkező családokat, egy színes vidám délelőttöt biztosítva számukra. A bölcsőde dolgozói is szívesen vesznek részt az ilyen rendezvényeinken, mert számukra is feltöltődést nyújt a monoton hétköznapok után.

Reméljük, jövőre is találkozunk!

Galli Alexandra
mb. bölcsődevezető