Az Apró-talpak Bölcsőde Hódmezővásárhely szívében, a belváros panelházai között bújik meg. 1970-ben épült 60 férőhellyel, mely egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően 2011 júniusától már 106 férőhelyen, korszerűsített környezetben várja a kisgyermekeket. Főbejárata az Oldalkosár utca felől, az emeletes épületrésznél található.

Bölcsődénk földszintjén, 4 gondozási egységben (Méhecske, Bambi, Nyuszi és Mókus), 9 csoportban működik, az emeleten kaptak helyet az irodák és kiszolgáló egységek. A szobákból közvetlenül ki lehet jutni az udvarra. A bölcsődevezető, 20 fő szakképzett kisgyermeknevelő, valamint 5 fő bölcsődei dajka látja el a 0-3 év közötti gyermekek szakszerű nevelését-gondozását, a napi feladatokat, melynek fontos segítője egy gondnok is.

A gyermekcsoportok nyugodt légkörben, megfelelő felszereltséggel, barátságos hangulatot sugárzó külsővel, tapasztalt kisgyermeknevelőkkel, dajkákkal fogadják egész évben a gyermekeket. A napirendbe illesztve, évszaktól és időjárástól függően igyekszünk a lehető legtöbb időt az udvaron tölteni.

A szakmai programnak megfelelően az egészséges életmódra nevelés jegyében, a prevenció, sok játékos mozgás, szabadban történő kezdeményezések jellemzőek. A művészeti ágak megjelenése (pl. népművészet, ének, irodalom) fontos szerepet játszanak a mindennapjainkban.

Munkánk során kiemelt szerepet kapnak az ünnepek és az ezekhez kapcsolódó hagyományok, a dekorációk készítése és ezeken keresztül a gyermekek kézügyességének fejlesztése. A személyes gondoskodásra nagy figyelmet fordítunk. Fontos számunkra, hogy minden kisgyermek egyéniségének megfelelő fejlesztésben részesüljön. Törekszünk arra, hogy a szülőkkel együttműködve egy jó hangulatú, otthonos és családias légkört alakítsunk ki.

A jó kapcsolat elmélyítését családi rendezvényeinkkel is próbáljuk segíteni, ilyen közös program a farsang, gyermeknap, az óvodába menő gyermekek búcsúztatása.

Elérhetőség

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Oldalkosár u. 6.
Telefon: +36-62/245-107, +36-30/867-2974
E-mail: apro-talpak@bolcsodevasarhely.hu
Bölcsődevezető: Benő Anikó
Bölcsődevezető-helyettes:

Megközelíthető

személyautóval az Oldalkosár utca felől
tram-trainnel Hódmezővásárhely Kossuth tér megállótól