Húsvéti készülődés

                                                                                                                         Farsang a bölcsődékben.

A Hódmezővásárhelyi Egyesített Bölcsődék mindhárom tagintézményében a farsangi nyílt délelőtt 2023.02.24.-én került megrendezésre. A rendezvényt megelőzte az előző hetekben az ünnepre való készülődés, ráhangolódás. A csoportokban a kisgyermeknevelők a gyermekekkel együtt készítettek a farsang napjára álarcokat és kalapokat.

A farsang napja izgatottan indult a csoportok számára. Sok gyermek tízóraira érkezett meg a szüleivel együtt. Több gyermeket elkísért a nagyszülő, testvér is. A közös tízórai elfogyasztása után a kisgyermeknevelők kézműves sarokkal, zenés- táncos ünnepléssel várták a családokat. A farsang során a szülőknek lehetőségük volt betekintést nyerni a gyermekük bölcsődei életébe, társas kapcsolatiba. A gyermekek nagyon élvezték, hogy beöltözve táncolhattak, játszhattak a megszokott környezetben, és boldogan mutatták egymásnak a ruhájukat. Rengeteg ötletes, színes kreatív jelmez készült. A lányok körében hatalmas sikere volt az Elza jelmeznek, tavasz tündérnek, és a pillangó jelmeznek. A fiúknál pedig a tűzoltó, tigris, kalóz, mancs őrjáratos jelmezek arattak sikert. A családok kézműveskedtek, beszélgetek, táncoltak. A mulatság minden csoportban jó hangulatban telt el. A mókához hozzátartozott, hogy a bölcsőde dolgozói is beöltözve várták a farsangra érkezőket.

A családok számára a bölcsőde egy pozitív jó hangulatú közös programot biztosított a visszajelzések alapján.

Hódmezővásárhely, 2023.03.06

A bölcsődékben járt a Mikulás!

A Hódmezővásárhelyi Egyesített Bölcsőde tagintézményeibe, a Katica és az Apró-talpak Bölcsődébe is ellátogatott ma a Mikulás. A gyermekek tágra nyílt szemekkel, csodálkozva fogadták az ajtón bekopogó Mikulást és segédjeit.

Az idei évben különösen nagy volt az öröm, hiszen ennyi játékot egyszerre még sosem kaptak a csoportok. Boldog pillanatokat okozott az őszszakállú minden kisgyermeknek és kisgyermeknevelőnek egyaránt. A csoportszobai polcok megtelnek szép, új, a korosztályoknak megfelelő játékokkal. Az udvari játékkészlet is bővült futóbiciklikkel, bújóalagúttal, csúszdával.

Köszönjük Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának, hogy az idei évben közel 7 millió forint értékben támogatta a játékok beszerzését.

Gyermeknapi rendezvény az Apró-talpak Bölcsődében!

2022. június 11. napján gyermeknapi rendezvényt tartottunk a bölcsődénkbe járó gyermekeknek és családtagjainak. Többféle programmal készültünk a családok számára, így egy élményekben gazdag délelőttöt tölthettek el az Apró-talpak Bölcsődében. A családi délelőtt iránt nagy volt az érdeklődés, sokan eljöttek. Néhány volt bölcsődésünkkel is találkozhattunk, aminek nagyon örültünk. Jó volt beszélgetni velük, és újra látni őket.

A programok egy részén ingyen vehettek részt a gyerekek, egy része pedig fizetős volt, melyet 300,- Ft értékű jegy vásárlása ellenében vehettek igénybe. A gyermeknapi programunk során befolyt összeg „A Bölcsődés gyermekekért alapítvány” számlájára került, melyet a későbbiek során játékkészletünk bővítésére fordítunk.

Volt lovaglás, ugrálóvár, lufihajtogatás, arcfestés, csillámtetkó készítése, rendőrmotor és rendőrautó bemutató, zsákbamacska és kézművesfoglalkozás. Ez utóbbin belül is többféle tevékenység közül választhattak a gyermekek az érdeklődésüknek megfelelően. Készültünk tésztafűzéssel, színezéssel, kivágott papírformák és termények ragasztásával, gyurmázással is. A legnagyobb sikert azonban a gipszformafestés aratta, ebben a tevékenységben vettek részt a legtöbben. Az elkészült alkotásokat örömmel vitték haza a gyermekek. Lufihajtogatás során is sokféle forma közül választhattak. A fiúknál a kard, a lányoknál a virág volt a sláger, de sok más formával is készültek kisgyermeknevelőink. Lehetett választani katicát, kutyát, cicát, nyuszit, zsiráfot, teknősbékát és flamingót is. Aki megéhezett, vagy megszomjazott, az a büfében talált magának kedvére valót. Volt ott szendvics, pogácsa, palacsinta, ásványvíz, üdítő, mi szem-szájnak ingere, a felnőtteknek még kávé is. Az udvar egyik sarkában kürtőskalácsot is tudtak vásárolni, mely finom illatával az utcáról is becsalogatta a vásárlókat.

Sok boldog gyermekarcot láttunk a délelőtt folyamán. Hétfőn, mikor újra jöttek a gyermekek a bölcsődébe, sokan mesélték nekünk, hogy mit csináltak, mit láttak a gyermeknapon, vagy azt, hogy mi volt a zsákbamacskában. Akinek volt csillámtetkója, s még nem kopott le, büszkén mutatta nekünk, hogy milyen szépet választott.

Köszönjük a családoknak a gyermeknapi programunkon való részvételt, valamint, hogy zsákbamacska tárgyakkal hozzájárultak a rendezvényünk sikeres lebonyolításához!

Apró-talpak Bölcsőde kollektívája

Gyermeknapi zsibongás a Katica Bölcsődében.

A gyermeknapi rendezvény két év kényszerszünet után, 2022. június 11. napján került ismét megrendezésre. A Katica Bölcsőde sok színes, kifejezetten a bölcsődés korosztály számára rendezett helyszínnel várta az érkező gyermekeket és családjukat, ahol a bölcsődei dolgozók fogadták a családokat. A programok között szerepelt meghívott fellépőként a Kankalin Néptáncegyüttes Kis Cinkék Csoportja. A táncos csoportban sok jelenlegi és volt bölcsődés gyermek mutatta meg „tánctudását”. A helyszínek programjai között szerepelt ugrálóvár, mely előtt mindig sokan várakoztak, hogy sorra kerülhessenek. A Csiga-biga Csoportnál horgászhattak a gyerekek. A kifogott halak száma alapján cukorkát és kisebb ajándéktárgyat választhattak a kis horgászok. Itt kapott helyett a csillámtetoválás, amely nagy népszerűségnek örvendett.

A Pillangó Csoportnál a lufi hajtogatás és a kézműves foglalkozás kedvelőit várták a kollégák. A gyermekek szüleikkel együtt kézműveskedhettek. A Napocska Csoport udvarán hajfonással kedveskedtek a dajkák kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A teraszon volt a tánctér a néptáncos csoport fellépéséhez, valamint az egész nap jó hangulatot biztosító lemezlovas is. A Méhecske Csoport teraszán arcfestés és zsákbamacska kapott helyet. Sok gyermek kért tavasztündér, királylány, cica, pókember arcfestést. A bölcsőde előtti nagy füves területen sétalovaglásra és rendőrségi járművek megtekintésére, kipróbálására is lehetőség nyílt.

S ha a programok közben enni-inni támadt kedve a vendégeknek, a Micimackó Csoportnál felállított büfében leülhettek a gyerekekkel. Szendvicset, ásványvizet, palacsintát, üdítőt lehetett vásárolni. A programok egy részét jelképes összegért vehették igénybe az idelátogatók, de támogató jegy vásárlásával is tudták támogatni a szülők a bölcsődék alapítványát. Nagy örömünkre sok család fordult meg a rendezvényen. A bölcsőde naplójába leírhatták érzéseiket, tapasztalataikat a vendégek. A nap végén boldogan olvastuk a sok pozitív gondolatot, melyben összefoglalták a szülők, hogy mennyire örültek ennek a közös családi napnak, amely kifejezetten a bölcsődés korosztályt célozta meg.

Az eddigi tapasztalatok alapján igyekeztünk változatos programokkal meglepni az érkező családokat, egy színes vidám délelőttöt biztosítva számukra. A bölcsőde dolgozói is szívesen vesznek részt az ilyen rendezvényeinken, mert számukra is feltöltődést nyújt a monoton hétköznapok után.

Reméljük, jövőre is találkozunk!

Galli Alexandra
mb. bölcsődevezető