A Zsebibaba Bölcsőde Csúcs városrészben helyezkedik el.

A korábban is bölcsődeként funkcionáló épület átalakítása, teljes felújítása 2022-ben történt meg. A bölcsőde területén fedett kerékpártároló épült. Rámpával ellátott akadálymentes bejáró fogadja az ide érkezőket. A földszintes épületben 26 kisgyermeket látunk el 1 gondozási egységben, 2 csoportszobában.

A bölcsőde könnyedén megközelíthető személyautóval és közösségi közlekedési eszközzel egyaránt. Az épület előtt parkolóhelyek kerültek kialakításra, ahol a szülők kényelmesen, akadálymentesen parkolhatnak.

A csoportszobák oldalfala ütésálló, fertőtleníthető burkolattal ellátott. Az épületben napelemről működő hűtő-fűtő klímaberendezés biztosítja az állandó hőmérsékletet.

A csoportszobák közvetlenül az udvarra nyílnak. Az udvari ajtókijáratoknál az árnyékolás biztosított.

A 0–3 év közötti gyermekek szakszerű nevelését, gondozását 1 fő bölcsődevezető, 4 fő kisgyermeknevelő, valamint 1 fő bölcsődei dajka látja el.

A szakmai programnak megfelelően az egészséges életmódra nevelés jegyében, a prevenció, sok játékos mozgás, szabadban történő kezdeményezések jellemzőek.

A Zsebibaba Bölcsőde családias kialakítású tagintézményként ideális helyszín a bölcsődei nevelés-gondozás megvalósításához. A játszóudvar csoportszobákhoz kapcsolódó része gumiborítással ellátott, a homokozó és a pancsoló körül füvesített. A kinti játék során szükséges folyadékpótlás az udvari ivókút által biztosított.

Megközelíthetőség:

Helyi járatú autóbusszal: az 1-es, 4-es, a 43-as és 45-ös számú helyi járatokkal a Pálffy utcai megállóig közlekedve tudják megközelíteni a bölcsődét.