A Zsebibaba Bölcsőde Csúcs városrészben helyezkedik el.

A korábban is bölcsődeként funkcionáló épület átalakítása, teljes felújítása 2022-ben történt meg. A bölcsőde területén fedett kerékpár tároló épült. Rámpával ellátott akadálymentes bejáró fogadja az ide érkezőket. A földszintes épületben 26 kisgyermeket látunk el egy gondozási egységben, két csoportszobában

A bölcsőde könnyedén megközelíthető szmélyautóval és közösségi közlekedési eszközzel egyaránt. Az épület előtt parkoló helyek kerültek kialakításra, ahol a szülők kényelmesen, akadálymentesen parkolhatnak.

A csoportszobák oldalfala ütésálló, ferőtleníthető burkolattal ellátott, az épületben napelemről működő hűtő-fűtő klímaberendezés biztosítja az állandó hőmérsékletet.

A csoportszobák az udvarra nyílnak. Az udvari ajtókijáratoknál az árnyékolás biztosított.

A 0-3 év közötti gyermekek szakszerű nevelését, gondozását egy fő bölcsődevezető, 4 fő kisgyermek nevelő, 1 fő bölcsődei dajka, valamint 1 fő gondnok látja el.

A szakmai programnak megfeleően az egészséges életmódra nevelés jegyében a prevenció sok játékos mozgás, szabadban történő kezdeményezések jellemzőek.

A Zsebibaba Bölcsőde családias kialakítású tagintézményként ideális helyszín a bölcsődei nevelés-gondozás megvalósításához. A játszóudvar csoportszobákhoz kapcsolodó része gumiborítással ellátott, a homokozó és a pancsoló körül füvesített. A kinti játék során szükséges folyadékpótlás az udvari ivókút által biztosított.

Elérhetőség

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Teleki u. 10.
Telefon: +36-30/958 39 16
E-mail: zsebibaba@bolcsodevasarhely.hu
Bölcsődevezető: Molnár Zsuzsa
Bölcsődevezető-helyettes: Tóth Erzsébet

Megközelíthető

Helyi járatú autóbusszal: az 1-es, 4-es, a 43-as és 45-ös számú helyi járatokkal a Pálffy utcai megállóig közlekedve tudják megközelíteni a bölcsődét.